TALLER DE CREACIÓ ESCÈNICA per Borja L Collado (2021-2022)

Dirigit a
Intèrprets que han finalitzat recentment la seua formació acadèmica o es troben en procés de formació en escoles públiques i privades.
Intèrprets professionals que desitgen “activar” el training actoral i implicar-se en un taller escènic.
Ballarins i ballarines que pretenguen iniciar-se en la interpretació textual i l’art dramàtic.

Objectiu
Oferir un espai de treball a joves actors, llicenciats i graduats, o en procés de formació acadèmica, perquè puguen desenvolupar i “madurar” les seues eines de treball en una evolució contínua com a actor-creador. Així com la realització d’un taller escènic que servisca com a “trampolí” cap a la professionalització, abordant una obra de repertori internacional.

El Taller
El taller consta d’un treball de laboratori a partir del clàssic “Els estiuejants” (1904) de l’autor rus i soviètic Màxim Gorki (1868-1936). Entenent que, un clàssic roman vigent quan l’esperit i la intenció s’ajusten en els nous temps, i es pot traslladar la mateixa emoció i el mateix missatge que l’autor va tractar transmetre quan va escriure l’obra. Així, en l’obra original de Gorki, observem com un grup d’amics aburgesats, perduts, esperen la gran caiguda, i en lloc d’actuar continuen cultivant els seus plaers. Es distingeix així un paral·lelisme en els comportaments de la nova onada de generacions adolescents i l’obra de Gorki. Per tant, realitzarem un taller escènic a manera de creació col·lectiva, focalitzat en l’entrenament actoral, on enfortir les eines de l’actor-creador a partir dels pilars bàsics d’atenció actoral.

*Al final del Taller es presentarà una Mostra a la sala Carme Teatre dins de la seua programació.

Borja López Collado, professor
Actor llicenciat en l’especialitat d’Interpretació Textual a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESADV) l’any 2012. Actualment és membre de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV) i Comité Escèniques (Col·lectiu de creadors d’arts escèniques contemporànies). Membre fundador i actor de la Jove Companyia d’Entrenament Actoral – Teatre de l’Abast. El 2015 crea i funda la companyia TRIANGLE TEATRE com a plataforma de creació teatral, on exerceix les funcions d’autor i director d’escena, i estrena: TRP-TI-CO (2015), Amoureux Solitaires (2015), La diferència entre un manhattan i un rob roy (2015), Halloween Party (2016), SIFILÍTIK.O (2017), LICANTROPIA (2019) i HIPOCONDRIART (2021).

El 2019 el seu projecte Generació Z aconsegueix la residència artística que atorga la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València. És nomenat vencedor com a dramaturg en l’IV Torneig de Dramatúrgia valenciana (2020) que organitza l’Institut Valencià de Cultura. I participa en la X edició del Torneig de Dramatúrgia catalana (2020) en el Festival Temporada Alta de Girona.

En tot este temps, Borja, desenvolupa un vessant pedagògic i realitza nombrosos cursos com a docent, entre els quals destaquen els cursos de teatre per a la delegació de Joventut de l’Ajuntament de València o “La interpretación actoral en los ámbitos socioeducativos” per al postgrau de la Universitat de València en el diploma de Teatre en l’educació: Pedagogia teatral. Mentre que imparteix i dirigeix el taller de teatre de l’Escola Municipal de Teatre d’Alboraia des del 2013.

Inici Taller: 30 NOVEMBRE 2021 (fins al 3 Juliol 2022)
Lloc: sala Carme Teatre
Horari: DIMARTS 17h00 a 21h00.

Preu: 300 € (Pagament fraccionat en dues mensualitats: Novembre i Gener)
TOTAL 25 SESSIONS / 100 HORAS TOTALS + MOSTRA FINAL
*** Envia el teu CV amb foto a borjalopezcollado@hotmail.com

Sin comentarios
Leave a Reply